Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је обишао радове у Улици Саве Ковачевића, где се реализују веома обимни радови на комплетној реконструкцији ове саобраћајнице, биће изграђен нови кружни ток, а биће и много нових паркинг места, која су недостајала у овом делу града. Такође, кретање пешака на овој деоници убудуће биће неупоредиво безбедније него до сада.

-Желим да кажем да је пред нама богата грађевинска сезона. Многи грађевински радови су вец́ у току. Ево једног од оних радова које посец́ујемо. Али радимо и улице Стевана Сремца где се уређује паркинг простор и улице Гаврила Принципа где се уређују улице и водоводне мреже. Радимо на канализационој мрежи у селу Велико Село. Замена водоводне мреже и асфалта у селу Велики Суводол. Ускоро следец́е недеље отварамо ново градилиште, а то је увођење канализационе мреже за цео Бериловац. Ово ц́е бити можда и најзначајнија инвестиција ове године, иако ниједно улагање за људе који живе у том крају није мало. Као што сте приметили, велика је инвестиција у Улицу Саве Ковачевиц́а-каже Васић и додаје:

-Поред проширења коловоза, пешачких стаза до кеја, биц́е и доста паркинг места са обе стране улице. Овде ц́емо направити модеран кружни ток и на овај начин ц́емо заиста окружити овај комплекс, од уређења кеја, отвореног купалишта, доста паркинг простора, зеленила, али то није све. Радиц́емо у овом насељу у две мале, али важне улице, 8. септембра и 46. дивизије. Радиц́емо на обнови канализационе мрее, јер има техничких проблема. То је веома захтеван посао и радиц́е се током лета. Радиц́емо на територији целе општине, у селима и граду. Радимо две улице, Црни Врх и Проте Матеје, где се мења водоводна мрежа. Онда ц́е тамо бити нови асфалт. Дакле, радиц́емо у целом граду и селима, а све у складу са нашим слоганом – Асфалт до сваке куц́е-наводи Васић.

Гради се НОВИ КРУЖНИ ТОК!

Директор ЈП за планирање Славиша Свиларов казао је да нас очекују обимни радови.-Како сте рекли, ово је својеврсни наставак инвестиције од прошле године. Ова деоница је дуга око 300 метара, са изградњом новог кружног тока. Радови су почели пре око две недеље, тренутно су у току земљани радови актуелни. Уклања се стари асфалт, већ је кренуло постављање бехатон коцки. Овде ц́е бити 62 паркинг места, само у овом делу улице.

Прошле године ту је изграђено још 150, па ц́е на овој стази од Љубовног моста до Градског стадиона бити преко 200 паркинг места. Такође, биц́е замењена водоводна и канализациона мрежа. Биц́е постављена нова јавна расвета. Након свега тога биц́е обележена хоризонтална и вертикална сигнализација. Поред тога, на коловозу ц́е бити постављена два слоја асфалта дебљине 11 цм и један слој асфалта на паркиралиштима. Као што сам рекао, биц́е зеленила, под бехатоном око 1.500 квадрата, под зеленилом око 1.000 квадрата, а под асфалтом око 3.500 квадрата. Вредност инвестиције је око 36 милиона динара, а извођач је пиротска компанија АД Друмови.

Око 600 милиона динара биће уложено само у путну инфраструктуру

Говорећи о укупним инвесицијама током ове грађевинске сезоне, Свиларов је истакао да  ће само за путну инфраструктуру у граду и селима ове године, заједно са пројектима на којима је град конкурисао пред министарствима, биц́е уложено око 600 милиона динара у путну инфраструктуру.

-Надам се да ц́е највец́и део средстава бити реализован до краја грађевинске сезоне-поручио је Свиларов.

Како смо већ јављали, због обимних радова који су у току, на снази је измена режима саобраћаја у овом делу града: ВАЖНО обавештење

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine