Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Уочи највећег хришћанског празника, Васкрса, градоначелник Пирота, Владан Васић уручио је уговоре о  доделити једнократне новчане помоћи деци без родитељског старања под старатељством. У Пироту је  без родитељског старања 24 деце која су данас добила по 20.000 динара помоћи која се традиционално додељује већ 15 година.

И ове године, пред Васкрс, деца без родитељског старања добиће новчану помоћ од по  20.000 динара. Градоначелник Пирота, Владан Васић, захвалио је старатељима што брину о деци која одрастају без родитеља. “Сви желимо да деца без родитељског старања као и сва деца у Пироту, постану добри људи. Ми се традиционално окупљамо сваке године пре Васкрса али се надам да је брига о тој деци континуирана током целе године. Ово су изузетне прилике када желимо да истакнемо занчај онога што радите и да вам дамо додатна средства поводом предстојећих празника” – рекао је градоначелник Васић.

Он је рекао да ово није једина мера подршке коју Град обезбеђује за децу под старатељством и децу у хранитељским породицама и подсетио да је од недавно обезбеђен стан за оне који излазе из хранитељских породица како би се адаптирали и припремили за даље животне изазове.  “Ми као Град осећамо одговорност за ову децу, да постану добри људи, да се школују, да заврше средњу школу, факултет или да изуче неки занат а са донаторима као што је АСБ или Хелп помажемо и радимо на економском оснаживању” – рекао је градоначелник, Владан Васић.  

Средства су издвојена из буџета града а биће исплаћена преко Центра за социјални рад. Директорка ЦЗСР, Марија Васић истакла је да је збрињавање деце без родитељског старања у надлежности ове установе. “Ово је веома одговоран посао и за саме старатеље и за Центар за социјални рад јер од доброг одабира старатеља, а потребна је комплексна документација, зависи каква ће деца под старатељском заштитом бити у будућности. Мислим да смо за сада заједно добро обавили овај посао али нас чека још доста посла у будућности а пре свега да поправимо све пропусте у бавељњу старатељством које смо заједно уочили. Да видимо коју још врсту помоћи и подршке можемо да обезбедимо  и да уз помоћ донатора и локалне самоуправе побољшамо старатељску заштиту у граду” – каже Марија Васић, директорка Центра за социјални рад.  

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine