Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У Градској управи Пирот, у скупштинској сали, градоначелник Пирота мр Владан Васић приредио је данас пријем за двадесетак ђака српске гимназије из Темишвара у Румунији. Ова школа која има око 120 ђака српске националности, која са својим породицама живе у Темишвару носи име чувеног просветитеља Доситеја Обрадоваића, а настава се изучава само на матерњем српском језику.

Градоначелник Васић поздравио је ђаке из Темишвара пожелевши им добродошлицу и скренувши им пажњу на културу и традицију нашег града. Пријему је присуствовала и председница Градске скупштине Драгана Тончић и директорка Гимназије Ивана Костадиновић која је нагласила да ће иницирати могућност сарадње пиротске Гимназије са гимназијом из Темишвара.

Професорка биологије у гимназији из Темишвара, Ксенија, казала је да ће са ђацима током свог боравка у Пироту обићи познате водопаде, Тупавицу, Славињско грло, Пећинску цркву код Рсоваца и друге знаменитости Пирота. Посебно им је занимљив водопад Бигар, с обзиром да и у њиховом крају постоји водопад идентичног назива.

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine