Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Град Пирот реализује  пројекат “Центар за спровођење иновативних мера социјалне политике”, у партнерству са Центром за социјални рад Пирот, ЗИП центрум и Удружењем за помоћ ментално недовољно развијеним лицима (МНРЛ), а уз подршку Немачко-српске развојне сарадње коју спроводи ГИЗ.

Унапређење социо економског положаја жена у Пироту је главни циљ пројекта који град Пирот реализује заједно са партнерима. Према речима менаџерке пројекта, Наташе Стефановић, опремљен је Центар за спровођење иновативних мера социјалне политике у граду Пироту у оквиру новог мултифункционалног објекта намењеног за сајмове и друге манифестације. Набављен је нови намештај, ИТ опрема неопходна за рад, а такође је комплетно замењен и под, wц санитарија и осветљење. “Сада је реновирани и опремљени Центар спреман за пружање психо-социјалне подршке женама, мајкама деце са сметњама у развоју али је ова подршка доступна и свим другим женама из Пирота, а посебно оним из  осетљивих категорија. У наредном периоду у оквиру центра ће бити реализоване и обуке из области дигиталне писмености и каријерног вођења, а све у циљу оснаживања жена и њихових капацитета за проналажење посла” – каже Наташа Стефановић.

Такође током фебруара месеца одржана је акредитована обука за личне пратиоце деце коју су похађале жене изабране на јавном конкурсу који је спровео град Пирот. Полазнице су успешно завршиле обуку и добиле сертификате, а биће и радно ангажоване на период од 10 месеци.

“Ово је веома важно из разлога што ће петоро деце која су на листи чекања пратиоца коначно моћи да користе ову услугу, а њихови родитељи ће бити растерећенији и моћи да се усмере на завршавање других обавеза док је пратилац са дететом”, истакла је Стефановићева.

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine