Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Од почетка године, Вастрогасно спасилачки батаљон имао је 192 интервенције на пожарима, од чега је 131 пожар на отвореном, што је повећање од чак 80 посто, казао је данас Дејан Живковић, командант ВСБ у Пироту.

По речима Сретена Савова, из Штаба за ванредне ситуације Града, у току је велика акција превентивног типа у оквиру које ватрогасци са припадницима ДВД и Штаба обилазе села и апелују на мештане да буду максимално обазриви.

-Задатак Штаба је да организује, опрема, финансира поједине активности, опрему и технику, буде логистички чинилац у случају појаве пожара. Добровољно ватрогасно друштво активно сарађује са Ватрогасно-спасилачким батаљоном, који директно ставља њих под команду и значајна је помоћ у случају озбиљнијих пожара управо због већег броја људи. ДВД сваког викенда ради на превентиви, обилазе села у околини Пирота, разговара се са мештанима о томе како и на који начин водити рачуна, да се не пале биљни остаци, а како не би долазило до пожара-казао је Сретен Савов из Штаба за ванредне ситуације Града Пирота.

Дејан Живковић, командант Ватрогасно-спасилачког батаљона Пирот казао је да је пред нама сушни период када је опасност од пожара на отвореном посебно велика.

Апелујемо на све грађане да буду одговорни, да поштују закон, нарочито да буду обазриви приликом употребе отвореног пламена. Од укупног броја пожара од почетка године – 192, чак 131 је био на отвореном простору. То је за 80 посто више у односу на исти период прошле године-казао је Живковић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine