Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Пројекат Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) “Боља енергија” и град Пирот успешно су организовали радионицу за преко тридесет младих ученика под називом “Боља енергија, за бољу будућност!”.

Тим пројекта ‘Боља енергија” већ трећу годину за редом успешно организује серију едукативних радионица за ученике осмих разреда, са циљем подизања свести деце о важности и значају енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије.

Ове године, поред ученика основних школа организује се и серија радионица за ученике четвтих разреда средњих школа, а друга по реду таква радионица је одржана данас у Техничкој школи у граду Пироту, где је присуствовало преко 30 ученика завршних разреда који су овим путем постали будући едукатори на тему енергетске ефикасности.

Овим путем, свака школа је делегирала по два ученика из једног одељења четвртог разреда који су прошли једнодневну едукацију, током које су обучени о значају, могућностима и користима спровођења мера енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије у стамбеним зградама и породичним кућама.

Циљ радионица  је да се ојачају капацитети младих, који ће након обуке бити у могућности да своја сазнања о овој значајној теми пренесу на своје вршњаке, родитеље и ширу заједницу, а сами постану едукатори и шире информације о овој битној теми.

Сања Толо, кординаторка УСАИД-овог пројекта „Боља енергија“ за едукацију младих изјавила је поводом радионице у Пироту:

“Велика ми је част и задовољдтсво што смо данас у граду Пироту и што одржавамо другу по реду радионицу за будуће едукаторе о енергетској ефикасности, који ће затим наставити рада са децом и младима, са циљем подизања свести о важности и значању енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије, где УСАИД-ов пројекат „Боља енергија“ планира да у овој години организује радионице за ученике четвртих разреда средњих школа.

 Програм је конципиран да на начин да партнери градови/општине делегирају ученике средњих школа који ће постати будући едукатори.
ГРАД ПИРОТ: Едукација омладине о енергетској ефикасности веома важна

УСАИД-ов пројекат  „Боља енергија“ већ трећу годину заредом настоји да својим активностима не само едукује грађане, већ и да кроз реализацију пилот пројеката успостави моделе унапређења енергетске ефикасности у Србији. У оквиру ових активности,  у партнерству са локалним самоуправама, као и грађанима интензивно се ради на  успостављању и усвајању механизама финансирања  енергетске ефикасности, као и едукацији омладине и грађана о овој битној теми, кажу из Града Пирота.
Техничка школа Пирот – У КОРАК СА ВРЕМЕНОМ

Директор Техничке школе Пирот Братислав Димитријевић истакао је огромно задовољство због чињенице да је ова школа део великог пројекта, а посебно имајући у виду да Техничка школа итекако иде у корак са времено, па увелико образује младе кадрове на смеру електротехничар обновљивих извора енергије.

-Важност ове едукације је велика, њој осим ученика наше, присуствују и ђаци других средњих школа из Пирота, а све са циљем да се деца едукују да рационално и штедљиво користе енергију-поручио је директор Димитријевић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine