Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На данашњој седници Скупштине града усвојена је иницијална Одлука о изради планске документације о траси и мрежи гасовода као почетног документа како би град био спреман крајем 2023. године када се успостави интерконекција између Ниша и Димитровграда. Гасификација Пирота је од изузетне важности каже, градоначелник, Владан Васић. Тим поводом инсистира се на детаљном разговору са Србијагасом, а у разговор је укључено и Министарство енергетике. Васић истиче да је важно да Топлана и индустрија буду прикључени на гасоводну мрежу, али ништа мање није значајна и секундарна гасификација града, односно да и грађани буду прикључени на систем и да Србијагас да гаранцију за ту опцију.

“Секундарна гасификација града значи да идемо ка насељима, као што је Тигрово насеље, Танаско Рајић, Барје, Тијабара, да не набрајам појединачно. Дакле, секундарна гасификација ка насељима и индивидуалним кућама, да они људи који желе да користе гас за грејање избаце из употребе угаљ и дрво, то ће тек значајно побољшати квалитет ваздуха, јер највећи загађивачи у граду током зиме су индивидуална ложишта. То желимо са Србијагасом, ако нам они то не гарантују онда ћемо тражити другог дистрибутера гаса, а желимо да у тај поступак, да би био потпуно законски и транспарентан, укључимо и Министарство енергетике” – рекао је Васић.

До краја ове године очекује се да заживи интерконекција између Димитровграда и Ниша. Та интерконекција, каже Васић, намењена је целој Србији, али Пирот жели један крак за снабдевање и за индустрију и индивидуална домаћинства.   

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine