Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У недељу у 20:30 на РТС 2 биће емитована емисија у којој ће бити речи о Завојском језеру, као огромном потенцијалу за водоснабдевање Србије. Емисија је снимљена и монтирана у ХДТВ технологији, док у продукционом домену доминирају фотографија и монтажа, које потписују вишеструко награђивани пиротски сниматељ Милан Ј. Петровић и монтажер Иван Игњатовић.

Извршни продуцент овог серијала је такође Пироћанац, Милоје Нешић, доцент на Факултету драмским уметности у Београду. Сценариста је новинарка Александра Станковић, која је своју каријеру започела на ТВ Пирот.

Завојско језеро, уз Власинско, идентификовано је као највећи потенцијал за водоснабдевање Србије.
Хидроакумулациона језера Завој код Пирота и Власинско језеро код Сурдулице, представљају највеће резерве пијаће воде на југоистоку Србије. Ова језера могу да подмире потребе око 2.600.000 становника, што представља 37% популације Србије.
Грлишко језеро код Зајечара преставља пример акумулације, која је превасходно реализована са циљем водоснабдевања Зајечара и околине. Иако је намењено за водоснабдевање, мултифункционалност језера и непоштовање прописа, угрожавају квалитет и исправност воде за пиће у Грлишком језеру, због чега је неопходан фабрички третман воде.
Документарна емисија “Воде” анализира различите аспекте коришћења, загађења и заштите Завојског, Власинског и Грлишког језера о чему говоре стручњаци, представници локалних институција које управљају језерима, риболовци, мештани.

Документарну ТВ емисију “Воде” реализовала је током 2014. године агенција за телевизијску продукцију “Либертy продуцтион” из Београда. Емисија је суфинансирана средствима Министарства културе и информисања.
Редитељ емисије је Андрија Димитријевић, редовни професор ФДУ у Београду, сценариста је новинарка Александра Станковић а извршни продуцент је Милоје Нешић, доцент ФДУ у Београду.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine