Сертификована општина са повољним пословним окружењем

После дужег времена седница Скупштине града Пирота данас је поново одржана на старом месту, у Скупштинској сали Управе града. Протеклих месеци одржавана је у сали Дома културе у складу са противепидемијским мерама заштите од ковид – а 19. Одборници су, поред осталог, разматрали неколико урбанистичких планских докумената, Локални акциони план за родну равноправност, Извештај о раду Апотекарске установе Пирот за 2021. годину, одлуке из имовинско правне области и измене везане за обављање градског и приградског саобраћаја.

Председница Скупштине града, др Милена Димитријевић, оценила је да је седница протекла у доброј, демократској, конструктивној атмосфери и да су одборници усвојили важне одлуке и планове.

“Први пут смо донели два нова плана за локалну самоуправу, то је Средњорочни план града, и врло важан локални стратешки документ – Локални акциони план за родну равноправност од 2022. до 2024. године. Било је и одлука о променама које се односе на јавно приватно партнерство у обављању градског и приградског линијског превоза путника. Повећање цене превоза било је неминовно, али се Градска управа трудила да, уз субвенције, максимално утиче да цене карата не буду високе. Цена месечне карте је остала иста, а цена појединачних карата је виша за 20 процената. Из имовинско правне области смо имали чак 9 решења и одлука, тако да, све у свему, много важних одлука, планова и програма је усвојено, што је важно за даље функционисање локалне самоуправе” – рекла је др Димитријевић.

Такође, она је додала да је јако тешко да се одржи план и програм Апотекарске установе са добитком и да је ова установа свих ових година успешно одолевала бројним проблемима. Град ће настојати да учини максималне напоре како би Апотекарска установа поправила своје пословање и опстала на тржишту, с обзиром да је потребна граду.   

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine