Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Одборници Скупштине града Пирота, већином гласова, усвојили су предлог Градског већа о изменама и допунама Одлуке о буџету за 2022. годину. У градској каси ове године биће око 2,5 милијарди динара, што је рекордна бројка, а око 20 посто од укупних пара усмериће се у инвестиције. Одборници су усвојили и неколико одлука из области урбанизма, извештај о раду Градске управе, извештаје о раду са финансијским извештајем градских установа, Програм мера за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја, Програм одржавања некатегорисаних путева, оперативни план одбране од поплава и слично. Тајним гласањем за новог члана Градског већа изабран је, дипломирани економиста из Пирота, Мирослав Митић.

Председница Скупштине града Пирота, др Милена Димитријевић, каже да је лично задовољна радом локалног парламента с обзиром на обиман дневни ред. Донето је више важних одлука, планова и програма који су битни за развој, функционисање града и стварање бољих услова живота грађана.

“Оно што наше људе највише интересује то су инвестиције, улагања у путеве, изградњу тротоара, паркинга и мислим да ће бити веома задовољни, јер ребалансом буџета много средстава је издвојено управо за те намене. Тај ненаменски буџет је преко 50 посто опредељен за инвестиције. На седници смо имали два детаљна образлагања буџета. Најпре, од начелнице Одељења за привреду и финансије, Иване Малиновић, а потом и од заменика градоначелника, који је опширније дао преглед шта се ради и шта ће се радити убудуће, тако да мислим да ће наши грађани бити јако задовољни овим ребалансом. Мислим да смо показали како домаћински приступамо свему овоме, планирамо, штедимо и улажемо према приоритетима” – рекла је председница Димитријевић.

Заменик градоначелника Пирота, Милош Цолић, истакао је да је град са милијарду деветско двадесет седам милиона динара дошао до бројке од две и по милијарде, и што је веома важно сви захтеви буџетских корисника су испоштовани, и оно што је, можда, још важније јесте инвестициони замах који ће се постићи овим буџетом.

“Са 13 посто, колико је у основном буџету било за ову годину, овде су инвестиције порасле на 20 посто, значи за неких 500 милиона динара. Мислим да је дошло на ред све оно што су многи грађани чекали. Сви они захтеви који су, нажалост, и годинама били код нас, и што се тиче урбане средине и руралних насеља, сада су сагледани. Ове године ћемо имати много посла око јавних набавки, око надзора, па смо додали средства јавним предузећима, као што су Комуналац, Водовод и наша “Дирекција”. Такође, пројектовање у овој години није занемарено, имамо много пројектних задатака које треба да реализујемо и ја се надам да ћемо ове године бити задовољни оним што смо урадили” – рекао је Цолић.

Цолић је и овом приликом указао на ефикасност у раду свих одељења градске администрације и очекује да ће и даље бити посвећена свом раду у циљу интереса грађана и правних субјеката.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine