Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У Дому културе у Пироту одржана је трибина у оквиру националне кампање “УМ на ДРУМ”, намењене младима, под називом “Упозори, па помози”. Трибину су организовали град Пирот и Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, у сарадњи са Црвеним крстом Србије, којој су присуствовали ученици завршних разреда средњих школа. Један од основних циљева био је да се младим учесницима у саобраћају укаже на значај адекватног деловања у случају да наиђу, или се затекну на лицу места саобраћајне незгоде.

Слободан Ранчић, самостални стручни саветник за безбедност саобраћаја у Градској управи Пирот, каже да је ово само једна у низу едукативних радионица које су реализоване током године. Нажалост, многе су одржане онлајн, али ће се и даље наставити са едукацијама учесника у саобраћају. Он сматра да су едукација и превентивне активности стубови у систему безбедности саобраћаја.

Филип Живковић, из Агенције за безбедност саобраћаја Србије, каже да је циљ да се млади присете знања које су стекли приликом обука за полагање возачког испита и како да реагују у случају саобраћајне незгоде. Показало се да од правовремене помоћи, у првих неколико минута након незгоде, чак преко 50 посто људи преживи саобраћајну незгоду. Надлежне институције перманентно раде на томе да се број саобраћајних незгода смањи, а то се најбоље постиже преко кампања и едукативних трибина, рекао је Живковић.   

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine