Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је одржана седница Градског већа. Седница је почела минутом ћутања због трагичне смрти чланице Градског већа Лалке Ћирић. 

Прва тема дневног реда коју су већници разматрали била је Утврђивање предлога Одлуке о буџету града Пирота за 2022. годину и Кадровског плана Градске управе, Службе за интерну ревизију и Градског правобранилаштва града Пирота за 2022. годину. Известилац је начелник Одељења за привреду и финансије, Ивана Малиновић.

Извршење буџета са данашњим даном износи 96 одсто, што значи да се прошле године у ово време добро планирало и поред свих ванредних околности у условима пандемије. Водећи се законским одредбама буџет за наредну годину пројектован је у износу од 1.927.777.000 динара, што је за 111 милиона више него ове године, или 6, 11 одсто.  

Већници су једногласно дали сагласност на предлог Буџета и послали одборницима на усвајање.

Већници су усвојили и предлоге одлука о усвајању Плана генералне регулације "Суково"; Одлуке о изменама и допунама Одлуке о доприносима за уређивање грађевинског земљишта; Одлуке о изменама и допунама Одлуке о ауто-такси превозу на територији града Пирота; Одлуке о локалним комуналним таксама на територији града Пирота; Одлуке о приступању изради Локалног акционог плана за унапређење положаја жена и родне равноправности за период 2022.-2026. године.

Градоначелник Владан Васић каже да су и овај Буџет припремили у широкој дискусији са помоћницима, свим људима који прате Буџет, али и са корисницима. Сагледавајући предлоге и захтеве месних заједница и одборника, а полазећи од тога и колико ће приходовати, настојали су да Буџет пројектују реално, објаснио је Васић и додао да ће већ у фебруару или марту говорити о ребалансу.

Очекују нас и значајни инвестициони пројекти, поред отвореног базена, како је најавио председник Александар Вучић, и пројекти из области животне средине - генерални пречистач отпадних вода и изградња компостане и новог тела депоније, ту су и неки локални путни правци, истакао је Васић.

Коначну реч о сим овим тачкама даће одборници локaлног парламента на седници Скупштине града која ће бити одржана сутра у сали Дома културе Пирот са почетком у 10 часова.   

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine