Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Заменик градоначелника Пирота, Милош Цолић, иницирао је и одржао састанак са својим сарадницима и директорима основних и средњих школа у Пироту, с обзиром да се ближи почетак нове школске године. Цолић сматра да је интересовање Управе града за стање у школама уобичајена ствар, а поготово када је у питању почетак новог периода рада.

Бројна су питања о којима се разговарало са директорима школа и генерална је оцена да је стање задовољавајуће и да су школе спремне за одвијање наставе рекао је, поред осталог, Цолић.“Пре свега у ситуацији цовид-а долази нам у сусрет нова школска година. Али, и да нема цовид-а сматрам да је професионално и људски да се пре почетка школе видимо са директорима и чујемо да ли има каквих проблема. Хтели смо да чујемо да ли постоји план за редовну ситуацију, план за цовид, да ли су предвиђена средства за примену, евентуално, противепидемијских мера, да ли постоји распоред часова, да ли је организован пријем првака у смислу да се координише рад полиције у првих месец дана, а и топла добродошлица што је традиција сваке године. Осврнули смо се на упис деце, да планирамо шта ћемо за следећи упис јер је све мање деце. Мислим да ће 80 детета бити мање следеће године што су цела три одељења мање. Самим тим разговарали смо како стојимо са наставницима и њиховим нормама, у ком су стању објекти, наставни материјал, како иде са дистрибуцијом књига, да ли су свој деци једнако доступне књиге, да ли има смерница ресорног министарства и томе слично”- изјавио је Цолић.

Једно од, такође, важних питања, каже Цолић, јесте како се остварује буџет у школама, како се реализује расходна страна, и да ли има пара за редовне потребе. Образовање је један од приоритета града и град наставља да максимално помаже. Како је изјавио Цолић стање у школама је веома добро и школе су спремне за реализацију наставног процеса. Још увек је непознаница које ће смернице бити ресорног министарства везане за организовање наставе у случају погоршања епидемиолошке ситуације.

Ове године из буџета града Пирота за предшколску установу издвојено је 206 милиона динара, за основне школе 82 и  средње 64 милиона

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine