Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Последњих неколико година у Пироту је изграђено неколико великих продајних објеката, светски познатих трговинских кућа. Отварањем маркета чувеног трговинског ланца Лидл покренут је интензиван развој западног дела града. Инвеститори су препознали свој интерес и врло брзо почело је уређење простора и изградња високо квалитетних стамбених објеката са пословним простором. У току је изградња још једног великог трговинског комплекса на овом простору, поред Лидла, површине око 8.000 квадратних метара, који ће под својим кровом имати око двадесетак посебних продајних јединица реномираних трговинских кућа. Радови су увелико у току, а средином септембра очекује се свечано отварање. То је био повод да градоначелник Пирота, Владан Васић, са својим сарадницима, данас посети ово велико градилиште, будући Puls Shop ритејл парк.

Градоначелник Пирота је најпре подсетио на полагање камена темељца за изградњу комплекса стамбених зграда “Западни кеј” у мају 2018. године на овом простору. Он сматра да је ово пројекат од великог значаја за развој града.

”Ово градилиште је отворило много радних места, директно и индиректно. Овде је доста грађевинске оперативе, доста људи и даље ради. како сам чуо у овом шопинг центру ће радити између 150 и 200 радника. Отворен је садржај Лидла где , такође, ради одређени број људи. Изграђено је преко сто стамбених јединица, преко сто породица је нашло место за живљење, а док се то градило много грађевинске оперативе је упошљено и погледао сам колико су допринос инвеститори, који граде Шопинг центар, Лидл, стамбене објекте уплатили у градски буџет, преко 50 милиона динара. Због тога смо ми градске саобраћајнице асфалтирали, а због тога ћемо сређивати и даље саобраћајнице које су у власништву града. Али пошто смо дошли да видимо Шопинг центар могу да кажем да ће ово комплетирати понуду у граду и људи више неће морати да иду у Ниш, Софију, Београд, а и туристи који долазе овде и људи из Округа моћи да купују у савременим условима. Отварање је заказано за 16. септембар, а сви радови се за сада одвијају према усвојеној динамици”- изјавио је Васић.

Инвеститор Бобан Мијалковић изјавио је новинарима да се радови одвијају у динамици.

-ЛИДЛ је отворио перспективу целог овог подручја. Радови су у динамици, очекује нас свечано отварање 16. септембра и примерен забаван програм за све посетиоце. Површина је близу 8000 квадрата, ту ће бити 22 закупца, концепт је пандам STOP SHOP-у у Нишу, већина закупаца ће бити и овде, а биће и нових, ту су LILLY, DM, Benu, Waikiki, Sport Vision, Men Sport, JYSK, биће и кафић који је присутан у свим таквим трговинским центрима-казао је Мијалковић.  

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine