Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је одржана седница Градског већа на којој су разматране две теме – постављење вршиоца дужности заменика начелника Градске управе и постављење начелника. Једногласном одлуком Градског већа за в.д. заменика начелника Градске управе постављен је, Небојша Ристић, а за начелника, досадашњи секретар Скупштине града, Саша Јовановић. Седница је могла да се одржи онлајн рекао је градоначелник Пирота, Владан Васић, али због значаја функције коју ће обављати нова лица било је важно физичко присуство чланова Већа и одржавање седнице на уобичајени начин.

Градоначелник, Васић, је истакао да је у својој професионалној каријери имао одличну сарадњу са неколико начелника Градске управе и сматра да је позиција начелника Градске управе од изузетног значаја.

“Он је у суштини директор, да тако народски кажем. Управља ресурсима, кадровима, постављењима, чак и буџетом. Ја сам наредбодавац за извршење буџета, али онај ко дневну оперативу ради са буџетом јесте начелник Градске управе. Зато сам и рекао да сам затекао, ако се добро сећате, Горана Крстића, који је сада у иностранству, Богољуба Тошића, Дејана Живковића, Драгана Станковића и ево сад ћу сарађивати са Сашом Јовановићем” – рекао је, поред осталог, Васић.

Нови начелник Градске управе, Саша Јовановић, сматра да је велико задовољство, част и привилегија бити на овој функцији као једној од органа у систему јединице локалне самоуправе. Истовремено, своје постављење доживљава као моторну снагу за рад градоначелника, Градског већа и Скупштине града. Јовановић је истакао да ће своје послове, као и до сада, обављати предано и савесно, што подразумева висок степен дисциплине како би се послови обављали стручно, законито и ефикасно.

Небојша Ристић каже да је за њега постављење за вршиоца дужности заменика начелника Градске управе велики изазов и да ће као и у протеклих тринаест година, колико је на служби у Управи града, радити одговорно и професионално.   

Извор: Пиротске вести

 

 

Joomla templates by Joomlashine