Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Почетком године локална самоуправа Пирота обећала да ће уложити максимум напора како би се санирао пут од Темске ка Топлом Долу. Тим поводом пројекат је благовремено урађен, а из буџета града опредељена су средства за реализацију ове инвестиције у износу од око 24,4 милиона динара. У међувремену изабран је извођач радова, а Пирот је, имајући готов пројекат за санацију пута ка Топлом Долу, учествовао на Јавном позиву Министарства заштите животне средине о суфинансирању реализације пројеката очувања и заштите земљишта као природног ресурса, и подржан је са 7 милиона динара.

Јуче је, тим поводом, заменик градоначелника Пирота, Милош Цолић, потписао уговор са министарком заштите животне средине, Иреном Вујовић, о суфинансирању пројекта. 

Цолић каже, поред осталог, да је санација пута ка Топлом Долу био један од приоритета у овој години. Подршка министарства у износу од 7 милиона динара је изузетно важна за град, каже Цолић. Важно је и то што држава стоји иза пројеката које град Пирот има и да је Пирот међу приоритетима у овом делу Србије.

“Ако говоримо о пројектима за примарну и секундарну сепарацију, ако говоримо о пројекту за уклањање дивљих депонија, резултате конкурса чекамо и надамо се да ћемо и ту бити подржани, ако поменемо и овај пројекат, онда се види да град Пирот заиста завређује пажњу у заштити животне средине, а имајући у виду да поједина поглавља која треба испунити на путу ка Европској унији јесу везана за животну средину. Ми ту предњачимо, поред Регионалне депоније ми имамо и друге пројекте – са Комуналцем, Водоводом, Топланом како бисмо заштитили животну средину. Са друге стране правимо директну уштеду, у овом случају од 7 милиона динара у буџету, која ће се искористити за други инфраструктурни пројекат. Важно је да имамо приступ и метод очувања и повећања буџетских средстава кроз пројектно финансирање” рекао је, поред осталог, Цолић.     

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine