Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Васић – “Ако желимо да се развија Стара планина, да се развија туризам, да се људи врате на села и да инвестирају у било који вид пољопривредне производње пут је основа тог почетка, или основа целог развоја. Пут па све остало”.

Недавно су почели врло обимни радови на регионалном путном правцу који спаја град Пирот, преко Планинарског дома, Рсоваца, Височке Ржане, Славиње и Изатоваца, са општином Димитровград. Реч је о најважнијем путу на Старој планини. На многим деловима пута изводе се опсежни радови, на које се чекало више година, а део пута између Славиње и Изатоваца, где су данас реализовани завршни послови, је потпуно уређен и пресвучен новим асфалтом. То је био повод да градначелник Пирота, Владан Васић, са својим сарадницима обиђе радове, с обзиром да је путна инфраструктура најважнији услов за развој Старе планине, како је, између осталог, рекао.

Градоначелник, Владан Васић, изразио је велику захвалност председнику Србије, Александру Вучићу, јавним предузећима “Коридори 10” и “Путеви Србија” и надлежном министарству које је издвојило десетине милиона евра за регионалне путне правце на територији града Пирота и општине Димитровград.

“Да вас подсетим да смо присуствовали отварању радова на путу од Индустријске зоне до Сопотске петље, урађена је и Сопотска петља која ће ускоро почети да функционише, пут од Садиковог бунара ка Бабушници до села Блато, од скретања за село Суково до села Комје, а тамо ће се радити још 4 километра до манастира Поганово. Дакле велики број километара регионалних путних праваца, много милиона евра је уложено у Пирот и Димитровград, и то пре свега из буџета Србије. Ексклузивно, могу да кажем раде се увелико земљани радови од Планинарског дома ка овом делу Старе планине. Ту ће бити 4 километра пута уређено из буџета Путева Србије и још километар од излаза из села Рсовци ка Славињи. Много је новца, то је додатних 100 милиона динара за сређивање тих делова пута”- рекао је Васић.

Градоначелник је истакао да ускоро треба да почну радови у насељу Прчевац. Постигнут је договор да се на тој деоници промени водоводна мрежа у реализацији ЈП “Водовод и канализација” Пирот, а онда ће се и тај део асфалтирати. Рок за завршетак тог дела пута, од Малог моста до Каменолома “Китка”, је 4. новембар. На овај начин цела деоница регионалног пута Пирот – Димитровград, преко Планинарског дома и поменутих села, биће обновљена. Ако се све сумира преко 40 километара регионалних путева у току прошле и ове године је урађено, истакао је Васић.   

Извор: Пиротске вести

 

Joomla templates by Joomlashine