Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота, Владан Васић, са својим сарадницима, приредио је пријем и уручио новчане награде ученицима основних и средњих школа из Пирота који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима у школској 2020/21. години. Ученицима је за постигнуте резултате, најпре, честитала, Милица Голубовић, помоћница градоначелника, истакавши да су прошле године изостала такмичења због короне, а Пирот  већ четири године из свог буџета издваја новац, поред осталог, и за најуспешније ученике на републичким такмичењима.

Ове године укупно 50 ученика освојило је једно од прва три места на републичким такмичењима. Прво место освојило је 8 ученика и њима је припала новчана награда по 8.000 динара, друго место 15 ученика који су награђени са по 10.000 динара, треће место освојило је 8 ученика и они су добили по 8.000 динара, и 19 ученика има два, или више резултата међу прва три места и њима је припала награда од по 14.000 динара. Градоначелник Васић је подсетио да су недавно награђени и ученици генерација пиротских школа.

“Пре неколико дана смо наградили ученике који су били ђаци генерација са по 12.000 динара, и до сада је град за ове намене издвојио преко два милиона динара. Градска управа издваја милион и петсто хиљада за превоз, исхрану и смештај ученика за учешће на такмичењима, и да се издваја још око 900 хиљада  динара за награде. Ово можда није превелики износ, али мислим да је добра потпора током целе школске године да ђаци иду на такмичења и да на крају добију малу новчану награду пред распуст” – изјавио је, градоначелник, Васић.

На крају, свима који ће наставити са такмичењима Васић је пожелео много успеха и да на прави начин представљају свој град. Понос је бити такмичар и освајати медаље на републичким такмичењима, понос је бити из Пирота, а и сам се тако осећао када је као ђак учествовао на такмичењима, казао је Васић. Онима који уписују факултете пожелео је да и тамо буду запажени, да се кандидују за студентске стипендије које град додељује, а да касније своје знање примењују у свом родном граду.    

Извор: Пиротске вести

 

Joomla templates by Joomlashine