Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У великој сали Скупштине града Пирота данас су традиционално додељене награде најуспешнијим ученицима спортистима у школској 2020/2021. години. Најбољим младим спортистима награде су уручили градоначелник Пирота, Владан Васић, и прослављени одбојкашки репрезентативац, Жељко Танасковић. Велики број ученика ове години такмичио се у стоном тенису, стрељаштву, одбојци, фудбалу, атлетици, рукомету, гимнастици, кошарци у баскету 3×3 и џудоу.

Присутне на свечаној додели награда поздравио је у име Савеза за школски спорт Пирот, професор физичког васпитања, Милан Тошић. Он је истакао да је захваљујући доброј координацији са локалном самоуправом успешно реализован календар такмичења Савеза за школски спорт Србије. Пиротски ученици учествовали су на бројним такмичењима и постигли запажене резултате на државним првенствима.

“Освојили смо прво месту у атлетици на 100 метара – пионири, треће место у скоку у вис- пионири, четврто место у атлетици – омладинке, друго место у баскету – омладинке, пето место у баскету – омладинци, треће у гимнастици – пионири, четврто у гимнастици – омладинке, четврто у гимнастици појединачно, џудо пето место – омладинке, уз добре резултате на осталим државним првенствима”- истакао је Тошић.

Присутним ученицима, професорима, директорима свих пиротских школа обратио се прослављени одбојкаш, председник Савеза за школски спорт Србије, Жељко Танасковић, истичући велико задовољство што је у Пироту, и честитао је награђеним ученицима спортистима.

“Захваљујем и градоначелнику Васићу што разуме и даје свој допринос у овоме што ви радите. Јако је битно да сте успели у овој тешкој ситуацији, у периоду који је иза нас знамо које смо проблеме имали, да сте успели да организујете такмичења, јер спорт није само такмичење, он обухвата и друге вредности код људи. Спорт је нешто што је лепо, здраво, и ми треба да радимо на свести младих да се баве спортом, јер бавећи се спортом сигурно ћемо решавати неке ствари у животу на много лакши начин” – рекао је Танасковић.

Градоначелник Пирота, Владан Васић, каже да је велика част за Пирот што свечаној додели награда присуствује, прослављени одбојкаш, Жељко Танасковић. Васић је захвалио свима који су допринели успешном одржавању такмичења и честитао најуспешнијим ученицима спортистима.

“Био је велики изазов да одржимо спортска такмичења, тако да велику захвалност, ми из локалне самоуправе, дугујемо директорима школа и професорима и наставницима физичког васпитања. Ова такмичења су пре свега нека врста едукације за даљи живот, јесу награде у другом плану, али када се такмичимо сви волимо да освојимо неко од прва три места, и сада имамо овде најбоље такмичаре као и сваке године. Задовољство ми је што смо и овај чин доделе награда одржали, што је мали доказ нормализације стања”- рекао је Васић

Градоначелник је захвалио и медијима који прате школски спорт као важну карику у читавом систему спортских такмичења. Локална самоуправа ће наставити да подржава децу која се баве и спортом и науком, јер су сва такмичења битна.

У категорији средњих школа најбоља ученица спортискиња за 2020/21. годину је, ученица Гимназије, Софија Ранчић. Ученик спортиста је Лука Димић из Економске школе. Међу основцима најбоља спортисткиња је, ученица ОШ “8. септембар”, Мила Ђурић, а најбољи ученик спортиста, Михајло Ћирић, такође, из ОШ “8.септембар”.

Најбоља женска екипа је из Економске школе, а најбоља мушка из Техничке. Свеукупни победник међу средњим школама је Гимназија.

Прво место освојила је мушка и женска екипа ОШ “8. септембар”, тако да је ова школа и свеукупни победник у категорији основних школа.   

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine