Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Из градског буџета, ове године, за рад и функционисање месних заједница, опредељено је 9 милиона динара. Како је рекао Сретан Савов, члан Градског већа и координатор у раду са представницима месних заједница, у последњих месец дана почела је реализација предвиђених активности и приметни “повратак на старо”, након периода пандемије Корона вируса када су активности биле изузетно смањене.

Савов подсећа да је прошле године било мање пара за месне заједнице, јер су два милиона динара преусмерени на друге активности Локалне самоуправе. Велике културне манифестације се тада нису одржавале из познатих разлога. 

Враћање у нормалу подразумева решавање проблема који су се појавили у претходном периоду, текуће поправке, набавку машина и опреме за одржавање јавних површина, јер како истиче Савов, јако је битно да месне заједнице саме одржавају јавне зелене површине, а да им је то потребно омогућити кроз различите пројекте и јавне радове. 

Оно што свакако занима Пироћанце је, да ли ће ове године, током лета бити популарних турнира у граду и селима. Савов каже да ће се одређене манифестације одржати, уз поштовање свих правила и прописаног броја присутних људи. Велики турнири, који окупљају и до 1000 људи за вече, још увек су неизвесни. 

На јесен, избори у месним заједницама биће организовани по новом систему. 

Како је Савов рекао за портал Плусонлине, на наредној седници Скупштине града биће донесене нове одлуке о изборима у складу са Законом о локалним самоуправама. Избори, са новинама, биће расписани на јесен. За функционере у месним заједницама гласаће се тајно, на прописаним бирачким местима.  

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine