Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Закон о озакоњењу објеката донет је у новембру 2015. године, а од тада је у Србији пописано 1.659 милиона бесправних објеката и донето је 183.000 решења о озакоњењу. Како је за портал Плус онлине рекао Бојан Пешић, начелник Одељења за урбанизам, грађевинарство и стамбено комуналне послове до сада су у два наврата извршени пописи објеката који су изграђени без решења за изградњу или грађевинске дозволе, на територији града и околних села.

Пешић каже да тренутно имају око 12.600 захтева, али да међу њима има и дуплираних, па се оптималан број захтева своди на 10.000.

До сада је донешено око 2000 решења о озакоњењу, а поступак се наставља. Од почетка године озакоњена су 143 објекта. Пешић истиче да је озакоњење доста споро јер је првобитно потребно решити ствари које претходе поступку. 

Већи број наших суграђана убрзао је поступак легализације, односно озакоњења због потребе за продајом или поклањањем објекта, каже Пешић.

Изменама Закона о планирању и изградњи градња без грађевинске дозволе третира се као кривично дело, тако да је све мање "дивље градње".

Закон о озакоњењу је прецизирао да сви стамбени и помоћни објекти, као највећа групација, морају бити озакоњени. Објекти без грађевинске дозволе после 2015. године неће моћи да се озаконе ни по предлогу измена и допуна Закона о озакоњењу објеката. 

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine