Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Град Пирот у сарадњи са Националном службом за запошљавање објавио је јавне позиве за реализацију програма јавних радова и програма стручне праксе, у складу са Локалним акционим планом запошљавања Града Пирота за период од 2021. до 2023. године.

Позиви су отворени до краја маја. Вредност ових програма је 13 милиона динара, од тога, за стручну праксу 8 милиона, а за јавне радове 5 милиона динара. 

Кроз програм стручне праксе биће ангажовано 29 волонтера приправника, а кроз програм јавних радова 45 незапослених лица са евиденције Националне службе. И ове године циљна група за стручну праксу биће високо образована лица, њих 20, а са вишим и средњим образовањем њих пет - односно четири.  Старија лица од 50 година, као и дугорочно незапошљена лица биће обухваћена кроз пројекат јавних радова.

Информације о условима јавних позива и потребној документацији могу се добити у Канцеларији за локални економски развој и филијали Пирот Националне службе за запошљавање или преузети са сајтова ових институција. 

Извор: Плусонлине

Joomla templates by Joomlashine