Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Заменик градоначелника Милош Цолић и помоћник градоначелника за ванпривреду Милица Голубовић данас су обишли радове на реконструкцији Опште болнице Пирот. Средства за реконструкцију болнице обезбеђује Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије. Реч је о изузетно значајном и великом пројекту јер ће комплетна Општа болница Пирот бити реконструисана.

Тренутно се изводе спољашњи радови, а у претходном периоду замењена је столарија на петом спрату, који ће, према плану, у оквиру овог пројекта, бити уређен и уведен у функцију.

Милош Цолић, заменик градоначелника, у изјави за медије рекао је да је Град Пирот са пет милиона финансирао пројектну документацију за овај део реконструкције болнице и обезбедили су надзор за машинске, грађевинске, електро радове, као и лице за безбедност. У овој фази ради се замена столарије, крова, помоћни објекат за соларне колекторе, а након тога Град ће финансирати и пројектну документацију за унутрашње радове.

Милица Голубовић је испред Града Пирота задужена за сарадњу са Канцеларијом за управљање јавним улагањима Владе Србије. Она је овом приликом истакла да се наставља успешна сарадња и да је у досадашњем периоду преко Канцеларије за јавна улагања у град Пирот уложено 657 милиона динара.  

Када су у питању радови на реконструкцији болнице, ова фаза подразумева енергетску санацију Опште болнице Пирот. Извођачи радова су “М ентеријер” и “СИБ инвест”.

Милица Голубовић напомиње да предстоје сложени унутрашњи радови, пројектни задатак је спреман и чека се сагласност Канцеларије за управљање јавним улагањима. Поред поменутог уређења петог спрата, у оквиру дворишта Опште болнице Пирот биће изграђен још један објекат где ће преселити једно одељење.

Директор Опште болнице Пирот, др Горан Петровић, каже да сада већ имају озбиљне радове, постоље за соларне панеле је припремљено, почели су радови на санацији хидро и термо изолације поликлиничког дела, комплетна столарија на петом спрату је замењена и настављају даље.

Одговорни извођач радова Радослав Минић рекао је овом приликом шта је у досадашњем периоду урађено и истакао да се радови одвијају по динамици у складу са временским условима.

Радови у оквиру прве фазе почели су крајем прошле године и очекује се да буду завршени до краја грађевинске сезоне. Вредност ових радова је 303 милиона са ПДВ-ом. 

Извор: Плусонлине

Joomla templates by Joomlashine