Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Владан Васић доделио је данас решења о додели једнократне новчане помоћи деци без родитељског старања под старатељством. Ови уговори се додељују дванаесту години заредом, уочи највећег хришћанског празника Васкрса.

Марија Васић, директорка Центра за социјални рад том приликом је истакла да сви ми имамо привилегију да живимо у локалној самоуправи која је у сваком тренутку спремна да помогне угроженим категоријама становништва и да се сви проблеми зато много лакше и безбедније решавају. 

Велики је и одговоран задатак свих старатеља да брину о деци и да од њих створе добре људе, али је то обавеза и свих чланова заједнице, рекао је градоначелник Васић. Он се захвалио  свим људима који чувају децу без родитељског старања јер раде одговоран посао и пожелео им да имају што више успеха, а што мање проблема, а деци поручио да је на њима још већа одговорност да постану самостални људи. Васић је додао да је Градска управа увек помагала свој деци што ће наставити и убудуће.

Помоћ у износу од 15.000 динара добило је 21 дете под старатељством. 

Старатељи су захвални локалној самоуприви што и на овакав начин помажу децу без родитељског старања, уочи великог празника.

Извор: ПлусОнлине

Joomla templates by Joomlashine