Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Јавни конкурс за финансирање пројеката за реализацију Локалног плана акције за децу Пирота реализује се по плану. Средства су намењена свим институцијама, НВО и појединцима који раде са децом и чији пројекти доприносе реализацији ЛПА за децу у складу са зацртаним циљевима, и чијом реализацијом може да се прати напредак ЛПА за децу преко зацртаних индикатора у самом документу.

Заинтересовани појединци, удружења и институције могли су да своје пројекте доставе Комисији за иплементацију ЛПА за децу Пирота до 4.априла, а одлука ће бити донета у року од 20 дана од дана закључења конкурса, рекао је Бобан Николић, члан Општинског већа задужен за област ванпривреде.
- Ми смо имали састанак Комисије за имплементацију, анализирали смо све што је пристигло, евидентирали смо исправност пријаве и сада је Комисија кренула да чита те пројекте и да у наредним данима донесемо закључке шта ће да се прихвати, односно, финансира у 2015.години, каже Николић.
Једна битна новина, према Николићевим речима, јесте да због једног новог начина финансирања медија није могуће да медији учествују на овом конкурсу, све остало остаје непромењено.
- Трудићемо се да обухватимо што шири спектар активности, стручњака, појединаца, али и иституција. Укупно је пристигло 43 пројекта, истакао је Николић.
Према конкурсу, пројекат мора бити реализован до истека буџетске године, односно до 15. децембра. Укупан износ средстава за реализацију ЛПА за децу Пирота из буџета општине Пирот за 2015. годину износи 2,5 милиона динара.

Joomla templates by Joomlashine