Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У организацији АИМ-а и Министарства економије Уједињених Арапских Емирата под патронатом Њ.В. Шеика Мохаммеда Бин Расхид Ал Мактоума, потпредседника УАЕ, премијера и владара Дубаија одржана је инвестициона Конференција у Дубаију на којој је између осталог представљен и српски модел пословања слободних зона на примеру једне од најуспешнијих слободних зона у Србији- Слободне зоне Пирот.


Присуствовало је више од 400 делегата из целог света а рад се одвијао на 6 језика кроз десет пленарних сесија и 4 радионице. У оквиру сесије 9 под називом „инвестиционе и промоционе стратегије, бржи технолошки трансфер и кноw-хоw уз одабране примере добре праксе“ на позив организатора, говорио је Др Драган Костић, директор Слободне зоне Пирот који је представио успешан пример пословања слободних зона у Србији, посебно Слободну зону Пирот и предности Уговора о слободној трговини са Русијом.


Током трајања конференције Др Костић се састао са директором Светског удружења слободних зона Самиром Хамроунијем и посетио једну од најбољих слободних зона у свету „ДАФЗ“ Дубаи Аирпорт Фрее зоне, где се договорио око наставка сарадње. Са представницима фДи Магазина Финанциал Тимес-а договорене су посете Србији, Нишу и Пироту у циљу представљања инвестиционих потенцијала региона.

Директор Костић је током посете имао и састанке са дипломатским представницима наше земље и заинтересованим инвеститорима из Емиратима са којима је разговарао о могућностима за инвестирање. Њима су представљени потенцијали и могуће стратешко партнерство са компанијом Тигар А.Д. као и могућности за инвестиције у полопривредне програме на Старој и Сувој планини. Посебно је представљена могуцност за инвестирање у фарме оваца и крава уз конкретну понуду две локације које могу одмах да се купе и ставе у функцију. Договорена је и посета веће делегације заинтересованих инвеститора Сајму пољопривреде у Новом Саду када ће се и организовати посете Пироту и Нишу.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine