Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Као и сваке године локална самоуправа града Пирота почетком године расписује Конкурс за студентске стипендије. Национална служба за запошљавање, тим поводом, доставља списак дефицитарних занимања за ову годину, и у складу са тим се објављује конкурс. Како је изјавила за Пиротске вести, Милица Голубовић, помоћница градоначелника Пирота за ванпривреду, ове године има пет нових занимања, а конкурсом је предвиђено четрнаест стипендија.

“Ових дана надлежна комисија ће заседати, с обзиром да је конкурс завршен. Износ стипендије није промењен од прошле године и износи деведесет хиљада динара. Стипендије ће се исплаћивати у десет месечних рата по девет хиљада, што је више од републичког износа у истом рангу. Имамо студенте од претходних година, укупно 24, који су остварили право на стипендију која се обнавља под условом да редовно упишу наредну годину на студијама. Ове године смо расписали конкурс за четрнаест стипендија, али ћемо видети колико ће студената остварити право на стипендију. Јако је важно нагласити да поред конкурса за доделу стипендија дефицитарних занимања град Пирот сваке године студенте финансијски подржава кроз једнократну студентску помоћ. Јуче је тим поводом расписан и Конкурс за једнократну студентску помоћ. Постоје критеријуми за доделу једнократне помоћи тако да се она креће од седам до четрдесет хиљада динара, у зависности од категорије којој студент припада и од броја који ће аплицирати за помоћ. За овај вид помоћи град је издвојио два милиона динара” – изјавила је Милица Голубовић.

Голубовићева је нагласила да је у периоду од 2012. године до данас за једнократну студентску помоћ и за стипендије град Пирот из свог Буџета издвојио 40 милиона динара. Ове године су три милиона динара опредељена за стипендије и два милиона за једнократну студентску помоћ. Треба рећи и то да су стипендије од пре неколико година повећане са 70 на 90 хиљада динара. Од 2012. године до сада поднето је 388 пријава за доделу стипендија.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine