Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Након седнице Скупштине града, у сали Дома културе, данас, 28.децембра скромно је обележен и Дан града Пирота.

Због епидемиолошке ситуације и целокупног стања у друштву, ове године није организована традиоционална Свечана академија, на којој се наградјују заслужни и најуспешнији у нашем граду.

Скромна церемонија уприличена је тек да се ода признање онима који су у овој тешкој години, били на "првој линији фронта" .

На почетку, присутнима се обратио Владан Васић, градоначелник Пирота који је измедју осталог честитао суградјанима Дан града и предстојеће празнике, али и потсетио на све недаће са којима се суочавамо од марта месеца одлезеће године. Без обзира на све проблеме, закључује да су се многи зацртани планови и пројекти, у оквиру Локалне самоураве, ипак реализовали.

Грађанима Пирота предстојеће празнике и бољу 2021.пожелела је и Драган Тончић, начелница Пиротског управног округа. Она је потсетила да је Град Пирот одлучио да све средства за организацију Дана града и Нове године преусмери у хуманитарне сврхе. Више од милион динара биће распоредјено угроженим појединцима и породицама, измедју осталог. Још један пример добре праксе на какве  смо навикли.

Браво за Пирот!

Јединствена награда Града Пирота "28.децембар" додељена је здравственим радницима и запосленима у Пиротском здравству. Они су већ месецима у директној борби са корона вирусом. У име наградјених, посебно признање, градоначелник Пирота Владан Васић уручио је директорима здравствених институција.

Испред запослених у Општој болници Пирот награду је примио др Горан Петровић, директор, као и др Елизабета Алексић, директорка ЗЗЈЗ Пирот и Радован Илић, директор Дома здравља Пирот, испред запослених у овим институцијама. Илић се и обратио у име наградјених.

Илић се захвалио у име свих здавствених радника и потсетио да су се сви запослени у здравству, од помоћних радника до лекара,  борили и да ће се борити до самог краја, како би заједничким снагама победили тренутну ситуацију.

Извор: ПлусОнлине

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine