Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Званично почели радови на првој фази реконструкције Опште болнице Пирот коју финансира Влада Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима Републике Србије, уз помоћ Града Пирота

Вредност радова на реконструкцији Опште болнице, тачније прве фазе која подразумева обимне радове на побољшању енергетске ефикасности зграде Опште болнице износи преко 300 милиона динара, изјавила је данас помоћница градоначелника Милица Голубовић.

Реконструисане три школе, уређен канал Рогоз. Вредност до сада реализованих пројеката ТРИ МИЛИОНА ЕВРА

-Град Пирот има одличну сарадњу, годинама уназад, са Канцеларијом за управљање јавним улагањима Владе РС, и са Владом РС. Реализовали смо бројне пројекте, реконструисали потпуно школе “Свети Сава”, “8. септембар”, “Младост”, као и уређјење канала Рогоз. Вредност инвестиција које је до сада Град Пирот реализовао у сарадњи са Канцеларијом је око три милиона евра. Наставак сарадње је прва фаза реконструкције Опште болнице у Пироту. Реч је о јако сложеном пројекту за који се пројектна документација ради последње две године. Град Пирот је израдио комплетну пројектну документацију за коју је добијена сагласност Канцеларије, расписао јавну набавку, одредио надзор, лице за безбедност, тако да су се стекли сви услови за прву фазу реконструкције. Нажалост, то се дешава у време епидемије, али ћемо конципирати динамику радова, да се ни у ком смислу не ремети рад Опште болнице Пирот уз примену свих мера безбедности. Прва фаза се односи на побољшање енергетске ефикасности, замену спољашње столарије, санирање кровних површина а данас су почели радови и на измештању соларних панела и уређење паркинга. Другу фазу планирамо да започнемо израдом пројектне документације у 2021. години и односиће се на унутрашње радове који ће такође бити веома комплексни-казала је помоћница Голубовић.

Директор Опште болнице Пирот др Горан Петровић изразио је огромну захвалност Влади Србије, Министарству здравља и Граду Пироту који су нашли средства и законске могућности да се ово деси.

-Болница је рађена 1983. године средствима самодоприноса грађана Пирота и од онда нисмо имали ни једну велику реконструкцију. Ово је велика и значајна ствар за све нас и за нас који радимо и за грађане Пирота и Пиротског округа. Пандемија короне отежава ствари, али уз мало добре воље и уз добру организацију, надам се да ћемо успешно пребродити све изазове и препреке. У овом периоду, када је пик таласа, радићемо спољне радове, а са смиривањем епидемије радиће се и кровна конструкција на поликлиничком делу-казао је директор Петровић.

Заменик градоначелника Милош Цолић казао је да реконструкција болнице није подстакнута епидемиолошком ситуацијом, већ је реч о идеји која датира од пре пар година, до када потиче и идеја о изградњи нове зграде Хитне помоћи.

-Реконструкцијом ове болнице и изградњом нове зграде Хитне помоћи у насељу Сењак желимо да додатно подигнемо ниво здравствене услуге, а изградњом објеката попут Отвореног базена желимо да превентивно делујемо. Надам се да ћемо до краја мандата ове власти, имати све ове капиталне инвестиције успешно завршене. Ништа од овога не би било да немамо одличну сарадњу са Владом РС за коју се надам да ће се наставити-казао је заменик Цолић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine