Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Чланице Удружења жена са села “Темштанка” добиле су нову потпуно опремљену кухињу у којој ће убудуће моћи да припремају своје специјалитете по чијем су квалитету већ сада надалеко чувене.
Новац за опремање кухиње у укупном износу од око 400.000 динара обезбедиле су организација “ЕНЕЦА” из Ниша и општина Пирот.


Благојка Лилић, председница Удружења каже да су “Темштанке” на готово свим фестивалима хране на којима су се појављивале освајале најсјајнија одличја.
Председник МЗ Темска Томислав Панчић каже да недељно пет до осам аутобуса пуних туриста из Бугарске обилази Темачки манастир и да ће тамошњим туристичким агенцијама уз помоћ Туристичке организације Пирот која са њима има сарадњу понудити да њихови туристи у Темској пробају старопланинске специјалитете.
Председник општине Пирот Владан Васић казао је да ово удружење заслужује добре услове за рад јер десетак домаћица прави фантастичне специјалитете.
-Ја бих волео да ово удружење комерцијализује своју активност јер кроз Темску долазе туристи из Бугарске који обилазе Темачки манастир, затим туристи који из Бугарске иду ка хотелу Фалкенштајнер и многи други.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine