Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Бојан Пешић, начелник Одељења за урбанизам, грађевинарство и стамбено комуналне послове, у недавном разговору за портал Плусонлине, рекао је да тренутна епидемиолошка ситуација изазвана корона вирусом, не отежава превише сам рад овог сектора Локалне самоуправе.

Све редовне активности се обављају без застоја, а могућност електронских издавања грађевинских употребних дозвола, додатно олакшава рад у поменутим условима.

На пословима Озакоњења објеката још увек се ради, а Пешић апелује на суграђане да само у случају стварне потребе долазе у просторије одељења,а да све информације могу затражити путем телефона или маила.

Поступци Озакоњена објеката се завршавају без сметњи тамо где је документација потпуна, а тренуто је између 15 и 17 посто случајева решено.

Закон о озакоњењу објеката донет је у новембру 2015. године, а од тада је у Србији пописано 1.659 милиона бесправних објеката и донето је 183.000 решења о озакоњењу. Пешић је потсетио да су до сада у два наврата извршени пописи објеката који су изграђени без решења за изградњу Или грађевинске дозволе, на територији града и околних села.

 

Извор: ПлусОнлине

Joomla templates by Joomlashine