Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Седница Скупштине града Пирота заказана је за 11. децембар са почетком у 10 часова. Због епидемиолошке ситуације и у складу са превентивним мерама и ова седница биће одржана у сали Дома културе.

На дневном реду није велики број тачака, укупно шест, али, према речима председнице Скупштине Милене Димитријевић, видеће до петка да ли ће бити предлога за допуну дневног реда.

Прва и најважнија тема пред одборницима је доношење Одлуке о Буџету града Пирота за 2021. годину и Кадровског плана Градске управе, Службе за интерну ревизију и Градског правобранилаштва за 2021. годину.

Председница Скупштине града истиче да буџет за следећу години износи милијарду осамсто шеснаест милиона и за 6,19% је већи у односу на буџет из 2020.године. Буџет је програмски, рађен са циљем оптимизације потрошње и привредног раста и реализоваће се кроз 17 програма.

Пред одборницима је и Одлука о одређивању праваца пружања државних путева кроз насељена места на територији Пирота. Како Милена Димитријевић објашњава, око 14 километара је доница државних путева који пролазе кроз насељена места града. Град Пирот је урадио један пројекат и да би могао да буде реализован неопходно је да прође скупштинску процедуру. Овом приликом Димитријевићева је најавила и остале теме предстојеће седнице Скупштине.

Председница Скупштине града Пирота Милена Димитријевић верује да неће бити проблема и да ће и ова седница бити успешна, иако очекују мање осипање одборника.

Ја сам у сталном контакту са одборницима, верујем да неће бити проблема и да су сви добро јер је здравље најважније, поручила је Милена Димитријевић.

 

Извор: ПлусОнлине

Joomla templates by Joomlashine