Сертификована општина са повољним пословним окружењем

9. децембра, у скупштинској сали Градске управе, одржана је седница Градског већа, са 8 тачака дневног реда, које су једногласно усвојене.

Прва и свакако најбитнија, била је Утврдјивање предлога Одлуке о Буџету града Пирота за наредну годину, Кадровског плана Градске управе, Службе за интерну ревизију и Градског правобранилаштва.

Како је рекао Владан Васић, градоначелник Пирота, планирани Буџет за 2021. износи милијарду осамсто шеснаест милиона динара и биће већи за 6,19 процената у односу на буџети из 2020.  Амбициозно у овом тренутку, али и логично у односу на остварење буџета из 2020.године. Још један од разлога је и нада да ће други део године бити бољи у односу на прву половину 2021.у току које се очекује стабилизација у вези са пандемијом корона вируса.

Буџет за наредну годину биће програмски, што значи да ће све ставке из буџета бити сумиране у одредјене програме. Град Пирот је са Сталном конференцијом градова и општина дефинисао 17 програма који ће се финансирати из Буџета.

Васић је објаснио који су све то програми дефинисани у буџету и колика средства су опредељена за њих.

Више од 300 милиона динара опредељено је за инвестиције, у које се убраја и део предвидјан за урбанизам, уредјење и одржавања градске инфраструктуре. За почетак изградјње Отвореног пливачког базена одвојено је милион еура.

Поред овога, већници су усвојили Одлуку о одредјивању праваца пружања државних путева кроз насељена места на трериторији града, Одлуку из имовинско правне области, Статута Апотекарске установе Пирот, као и Одлуку о образовању Савета за безбедност града Пирота.

Разматрала се и Одлука доношења Програма за рад Савета за безбедност саобраћаја за 2021.годину као и Закључка о усвајању Оперативног плана Мобилног тима за социјално укључивање Рома и Ромкиња на локалном нивоу града у другој фази.

Седница Скупштине града заказана је за петак, 11.децембра, од 10 сати у Дому културе.

Извор: ПлусОнлине

Joomla templates by Joomlashine