Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Кошаркашки клуб “Црвена звезда” у пет града у Србији, међу којима је и Пирот, реализоваће акцију са циљем да се у друштви интегришу особе са физичким и интелектуалним сметњама у развоју. Реч је о пројекту под називом “Кроз игру учимо”  чији је циљ да се подигне свест о проблему великог броја неписмених у Србији и људи који имају само основно образовање и да наравно подигне свест о бољој и успешнијој друштвеној интеграцији особа са сметњама у интелектуалном развоју.

Целокупну акцију здушно су подржали Телеком Србија, ИДЕА и Евро-Гиунти.
По речима идејног творца целе акције Филипа Сунтурлића, акција почиње у понедељак а трајаће све до 9. маја. Промотер акције биће капитен Звезде Лука Митровић. Пројектом ће бити обухваћене 64 особе из пет градова у Србији, Панчеву, Београду, Зрењанину, Пироту и Чачку.
-Пројекат ће се састојати из три нивоа. Први ниво ће бити базиран на образовању, други ниво на кошаркашким тренинзима, а трећи је онај који је поента целог овог пројекта – да кошарку искористимо како бисмо све ово могли да интегришемо. На тим тренинзима ћемо имати кошаркашке вежбе и практичне ствари, а циљ је да кроз игру обрате пажњу на едукацију и образовање. Последњи део ће бити организован 9. маја у дворани Баскет сити где ћемо организовати фестивал спорта и где ће се окупити сва деца која учествују у пројекту, као и амбасодори и промотери. Мислим да ћемо уживати у том спортском дану. Овај пројекат обухвата укупно 64 особе распрострањене у пет градова у Србији – Панчеву, Београду, Зрењанину, Пироту и Чачку. Са њима ће радити по један тренер и дефектолог, а Специјална Олимпијада Србије ће пружити директну подршку што се тиче помоћи. Професори из Прве спортске кошаркашке гимназије Колеџ Београд су креирали и осмислили наставне планове из прве фазе овог пројекта, док су други ниво направили тренери из јуниорског погона Црвене звезде предвођени Слободаном Клипом, као и Александром Глишићем, Стеваном Мијовићем и Иваном Павловићем. Тај програм ће бити организован у спортским дворанама широм Србије. Специјална олимпијада, односно особе које су унутар тог програма чине 4,4 милиона особа у свету. У Србији је то број од 5.000 особа, а у Европи 500.000 људи. Нажалост, имамо око 200.000 неписмених особа, што је веома забрињавајуће и тим особама желимо да помогнемо. Желимо да буду део овог пројекта и добију све што им је потребно. За сваки од ових градова је спремљена литература која ће бити дистрибуирана у понедељак и трајаће све до 9. маја – рекао је   Филип Сунтурлиц.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine