Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градска управа и ЈП Водовод и канализација тренутно реализују важан пројекат реконструкције главне улице у селу Крупац. Пре асфалтирања улице, за шта ће ове године бити издвојено близу 19 милиона динара, радници Водовода и канализације увелико раде на замени водоводна мреже како касније, када централна улица буде асфалтирана и постављени тротоари, не би било прекопавања пута.


- Овде је уведена канализациона мрежа, направљено мало постројење за пречишћавање отпадних вода низводно од села, асфалтирани су сокаци, а ове године ће бити асфалтиран главни пут у селу са тротоарима, у укупној дужини од око 850 метара. Вредност радова је близу 19 милиона динара. Да би се цео посао урадио на најбољи начин, ангажован је најпре Водовод како би се заменила водоводна мрежа пре асфалтирања. На тај начин ћемо добити једно инфраструктурно одлично одрађено село. Има још захтева попут уређења школе, дома културе и све ћемо то у наредном периоду урадити у сарадњи са месном заједницом-казао је градоначелник Васић.

Директор Водовода Зоран Николић казао је да је мрежа стара четрдесетак година па су и кварови чести.

- Логично је да пре асфалтирања, које следи када ми завршимо посао, заменимо дотрајалу водоводну мрежу. Вредност радова је око пет милиона динара. Пре пар година ово село је добило канализацију, а и друга села попут Градашнице, Пољске Ржане имају канализацију, а да подсетимо, многи градови, чак и делови Београда немају на тај начин урађену инфраструктуру-казао је директор Николић.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine