Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Министар просвете Младен Шарчевић данас је посетио Пирот. Том приликом обишао је основну школу “Свети Сава”.

Министар Младен Шарчевић је у пратњи представника школе и начелника Школске управе Ниш обишао просторије школе, која је прошле године потпуно реконструисана.

После обиласка одржан је састанак са свим директорима основних и средних школа.

У изјави за медије министар Шарчевић је рекао да му је задовољство да чује лепе ствари, када успешна локална самоуправа и добар актив директора многе проблеме решава самостално, а све то не би било да није дигитализација подигнута на виши ниво.

На састанку са директорима је било речи о завршетку школске године, али и даљем развоју, рекао је Шарчевић и истакао да целоживотно учење треба да стоји на интересима локалне самоуправе, привредне коморе и тржишта рада, улагаће се у реконкструкцију школа, а биће и нових образовних профила.

Када је у питању Млекарска школа у Пироту министар просвете је најавио да ће школа ове године ипак уписати одељење Прехрембени техничар.

На питање како је задовољан реализацијом онлине наставе Шарчевић је рекао да је обухват био ван очекивања и да је веома задовољан.

С обзиром да ће од 15. јуна бити још релаксирајућих мера у целој Европи размишља се и о екскурзијама мало флексибилније.

Градоначелник Владан Васић је после састанка са министром просвете рекао да ће у даљем периоду бити још радова у школама, нових смерова, као и да су разговарали о новим средњим школама, као што је Медицинска школа.

У ОШ “8. септембар” у току је друга фаза радова, а очекује нас комплетна реконструкција Гимназије, али и радови у школи “Младост”, најавио је Васић.

Извор: ПлусОнлине

Joomla templates by Joomlashine