Сертификована општина са повољним пословним окружењем

“Србија у ритму Европе” је  пројект намењеном деци основног и средњошколског узраста талентованој за певање и плес, која ће на неком од језика европских земаља представити свој град или општину. У пројекат су укључене 24 локалне самоуправе, међу којима је и Пирот, које представљају неку од европских земља, које им додели организатор. Према пропозицијама такмичења, с обзиром да је Град Врање прошлогодишњи победник уједно и домаћин овогодишњег такмичења у Србији, тим из овог града представљаће Србију и изводиће нумеру на матерњем језику.

У сали Дома културе Пирот, крајем јануара, одржана је аудиција за такмичење “Србија у ритму Европе”. Тридесетак ученика пиротских основних и средњих школа приказало је свој таленат за игру и песму жирију највећег дечијег такмичења у земљи.

За даље такмичење изабране су 3 ученице. Девојчице које ће чинити екипу града Пирота су: Наталија Тоскић - секција певање, Лана Соколовић и Јелисавета Станчић- секција плес. Оне ће представљати Пирот и земљу Јерменију у финалу овог такмичења. Према одлуци организатора оне ће извести песму "Qеле, qеле!", којом се ова земља представила на Песми Евровизије 2008. године.

Тим поводом данас је градоначелник Пирота, Владан Васић, у свом кабинету организовао пријем за нашу трочлану екипу.

О плановима за наступ, испред екипе говорила је Лана Соколовић.

Градоначелник Васић пожелео је нашим представницама, најпре да се добро забаве, што је и основни циљ манифестације и наравно успешно представе Пирот.

Тачан термин одржавања такмичења још увек није утврђен, јер су све активности пролонгиране због епидемије коронавриса.

Извор: ПлусОнлине

Joomla templates by Joomlashine