Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Поводом расписивања Конкурса за субвенције 2020. године из Фонда за развој пољопривреде Града Пирота данас је о овоме говорио Горан Поповић, помоћник градоначелника за пољопривреду.
Прошле године Фонд за развој пољопривреде располагао је са 58 милиона динара, било је 1.156 корисника и заједно са произвођачима у пољопривреду је уложено око миллион и по евра.
Овогодишњи Конкурс за субвенције у пољопривреди биће расписан у суботу 30. јуна објављивањем у локалном листу “Слобода” и на сајту Града Пирота.

Поповић каже да је и ове године у буџету за ове намене издвојено 58 милиона, од тога 54 су намењена за директне субвенције пољопривредним произвођачима - за пољопривредну производњу, вештачко осемењавање, камате за кредите и осигурање ризика.

На конкурс могу да се јаве сва регистрована пољопривредна газдинства. Сви захтеви се подносе једном месечном, од 1. до 5. у месецу. Овом приликом Поповић је замолио пољопривредне произвођаче да на једном захтеву конкуришу за више мера како се не би стварала гужва и како би испоштовали наложене мере заштите у борби са коронавирусом.

Конкурс обухвата период од 01.12.2019. до утрошка средстава, а најкасније до 05.12.2020. године.

Горан Поповић је додао да је у прошлој години највеће интересовање било за суфинансирање улагања у повртарску, воћарску и цвећарску производњу. Тај износ је био 37 милиона динара од стране пољопривредних произвођача, а Град Пирот је вратио око 18 милиона.

Једна од новина ове године је финансирање ограђивања засада и воћњака, при чему ће се финансирати куповина жичане плетене ограде и бетонских стубова, рекао је помоћник градоначелника за пољопривреду Горан Поповић.

Извор: ПлусОнлине

Joomla templates by Joomlashine