Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Након препоруке за рад ПУ ,,Чика Јова Змај” издате од ЗЗЈЗ, Штаб за ванредне ситуације, узимајући у обзир епидемијски процес ширења вируса, донео је одлуку да из предострожности обустави рад предшколске установе, иако то није наредба ЗЗЈЗ. Одлуку о поновном отварању вртића донећемо у консултацији са струком.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
ГРАД ПИРОТ

ПУ “ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“ Пирот


Предмет: Препоруке за рад предшколске установе

На основу појачаног епидемиолошког надзора и епидемиолошког испитивања над запосленима у предшколској установи, као и откривања сваке сумње на обољење ЦОВИД 19, 29.05.2020. узоркован је брис од О.Ћ. која ради у кухињи и сервира храну у ПУ „Чика Јова Змај“. Резултат бриса издат од лабораторије ИЗЈЗ Ниш 31.05.2020. у 10 сати је ПОЗИТИВАН. Одмах је обавештена директорка Милка Цолић, спроведено је допунско епидемиолошко испитивање о оствареним контактима на радном месту. Спроведено је 31.05.2020. у 13 сати узорковање брисева назофаринкса од запослених у кухињи и блиских контаката на радном месту.
О.Ћ. је задњи пут радила 22.05.2020. а прве симптоме развила 26.05.2020. Како су запослени на радном месту носили заштитне маске и поштовали све превентивне мере, мала је вероватноћа да се вирус пренесе на остале запослене. Међутим, због постојања асимптоматских облика и вирусоноштва које се не испољава симптомима, предлажемо да сви запослени који су имали директан контакт са потврђеним случајем прате своје здравствено стање. Потребно је такође да сви запослени смање учесталост својих социјалних контаката у свакодневним активностима, као и унутар домаћинства у коме живе како би могућност заразе била сведена на минимум.

Узимајући у обзир епидемијски процес ширења новог вируса, општу осетљивост популације на вирус и непостојање колективног имунитета, Центар  за контролу и превенцију болести Завода за јавно здравље Пирот  предлаже да коначну Одлуку о наставку или прекиду рада ПУ “Чика Јова Змај“ од 01.06.2020. донесе Штаб за ванредне ситуације Града Пирота.

Центар за контролу и превенцију болести Завода за јавно здравље Пирот

Извор: ПлусОнлине

Joomla templates by Joomlashine