Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У Свечаној сали Градске управе Пирот данас је потписан Споразум о сарадњи између Града Пирота и Градског удружења пензионера Пирота ради унапређења мера заштите пензионера и старих лица града. Овом приликом Бојан Ранђеловић, помоћник градоначелника, истакао је да су и пензионери међу групама којима Градска управа помаже. Споразум о сарадњи са градским удружењем пензионера Пирота, који је данас потписан, односи се на даље мере и активности ради унапређења њиховог економског, социјалног и друштвеног статуса.


Ђорђе Митић, председник Градског удружења пензионера, каже да су пре две године имали састанак са представницима Града и Округа и разматрали положај пензионера у округу. Тада је, према његовим речима, утврђено да је највећи проблем недостатак дома за старе. Они су иницирали изградњу дома за старе, захтев упутили свим релевантним институцијама, а локална самоуправа је преузела даљи процес доношења одлуке и реализације. Овим је, како је рекао Митић, дошло до међугенерацијске солидарности.


Градоначелник Владан Васић рекао је истакао да је су у градском буџету издвојена око 82 милиона динара за социјална давања, а када су у питању старија лица, од 2012. године, обезбеђивали су разне субвенције, потпуно бесплатан јавни превоз, помоћ у кући – геронто домаћице, могућност учествовања удружења пензионера на конкурсима, а и преко Центра за социјални рад једнократне новчане помоћи.
Васић је посебно нагласио да је изградња дома за старе један од приоритетних пројекта, предузели су потребне кораке, одредили потенцијалну локацију и одвојили средства за припрему пројекта преко Јавног предузећа за планирање и уређивање грађевинског земљишта.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine