Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Општину Пирот јуче су посетили представници немачке организације ГИЗ, поводом пројекта реализације јавно-приватног партнерства, под називом “Замена постојећих котлова који користе лож уље котловима на био масу”. Пројекат ће, према речима Горана Стаменовића, помоћника председника општине за привреду, бити спроведен у основним школама „Свети Сава“, „Душан Радовић“ и „Осми септембар“ и у Млекарској школи.


- Јуче је одржан радни састанак, а затим смо сви заједно обишли школе и начелно утврдили стање у којима се котлови који се користе за грејање, налазе. У наредном периоду биће урадјен предлог пројекта, који ће бити упућен републичкој Комисији за јавно-приватно партнерство, на усвајање. По добијању одобрења, биће расписан јавни позив за избор парнера који ће прво заменити котлове у поменутим школама, а затим се у наредних 10 година старати о грејању у њима. Јавно-приватно партнерство је новина у Србији, до сада је потписано 19 уговора, али ниједан није имплементиран, тако да уколико се наш пројекат буде реализовао планираном динамиком, што не зависи од нас, можемо и у овој области бити први у Србији , каже Стаменовић.

Према Стаменовићевим речима партнер који буде изабран на тендеру, имаће обавезу да уложи сопствена средства, а после 10 година сва опрема остаје у власништву општине Пирот.

Joomla templates by Joomlashine