Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Комплекс на коме ће се градити отворени градски базен у Пироту се налази на парцели између затвореног градског базена и шеталиста Кеј. Укупна површина парцеле је 2,2 ха. Поменути комплекс се састоји из две функционално целине. Прва је простор отвореног базена са пратећим садржајем. На овом делу парцеле се предвиђа изградња купалишта габарита 50x25м и један мањи базен намењен деци. Пратећи садржај уз базен је улаз, гардеробе са свлачионицама, ресторан, трибине, плажа око базена, тобоган…

Други део парцеле ће бити у функцији током целе године и на њему су пројектовани теретана на отвореном, терен за боћање, падел терен, шах са великим фигурама, трим стаза, угоститељски објекат, тобоган са пењалицама, играчке за децу, сунчани сат, интернет зона, простор за окупљање младих, стаза за бицикле, фонтана и чесма.

Очекује се да до краја 2019. буде завршена комплетна пројектно-техничка документација. Тада ће се знати тачна вредност радова. Почетком 2020.године покренуће се тендер за избор извођача радова, с обзиром да је Град у свом буџету за 2020.годину, предвидео средства за почетак радова на отвореном базену.

Циљ локалне самоуправе, према речима градоначелника Васића је, да овај пројекат буде комплетно завршен у 2021.години.

Извор: Плусонлине

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine