Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић изјавио је данас да на Старој планини нема активног пожара, као и да су пожари у Пчињском округу локализовани. Марић, који је посетио припаднике Сектора за ванредне ситуације који се на Старој планини већ четири дана боре са ватреном стихијом, истакао је да су спасени велики шумски комплекси.


Он је нагласио да су ватрогасци-спасиоци, припадници Жандармерије и мештани одрадили велики посао и додао да ће се дежурства припадника Сектора за ванредне ситуације наставити и наредних дана. Марић је додао да на територији Босилеграда, Трговишта и ширем ободу Врања нема активних пожара, да су они локализовани, те да ће се у наредним данима и на том подручју наставити дежурства. Начелник Сектора за ванредне ситуације похвалио је припаднике ватрогасно-спасилачких јединца из више градова Србије који су гасили пожар на Старој планини и Пчињском округу, као и припаднике Жандармерије и мештане. Марић се захвалио и припадницима Војске Србије који су учествовали у акцији гашења пожара у Трговишту истакавши да су они, као и увек ту да помогну када је потребно.

Градоначелник Пирота мр Владан Васић изјавио је новинарима да је реакција Сектора за ванредне ситуације била правовремена и да су захваљујући томе спашени огромни комплекси шума на Старој планини.

- Чини ми се да је у јавности више панике било него што је стварност то захтевала. Било је пожара на великој површини али је у највећем делу то било ниско растиње и трава. Мислим да је реакција Сектора за ванредне ситуације била правовремена, спашени су огромни комплекси шума на Старој планини. Ми смо као локална самоуправа ставили ватрогасцима на располагање Планинарски дом у Дојкинцима, сви ресурси јавних предузећа такође су стављени на располагање а сарадња нашег Штаба за ванредне ситуације са свим људима на терену је била врло добра-казао је градоначелник Васић.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine