Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је одржана седница Градског већа на којој је најпре разматрано извршење Буџета у овој години закључно са септембром, Ребаланс Буџета с обзиром на суфицит и Нацрт Буџета Града Пирота за 2020. Годину. Према речима Јагоде Шнеле, начелнице за привреду, Извршење Буџета је око 60 посто док је остварење приходне стране изузетно добро, близу 80 посто. Што се тиче расхода у току је измирење обавеза за реализоване инвестиције и очекује да до краја године Буџет буде реализован како је и планирано.

Што се тиче ребаланса треба рећи да је ово други ребаланс у овој години и Буџет се повећава за 91 милион динара.
Када је реч о Нацрту Буџета за идућу годину план је скоро исти као и ове године. Буџет се планира реално и на располагању буџетским корисницима и за планиране инвестиције у градској каси биће око милијарду и седамсто десет милиона динара.
Градоначелник Пирота, Владан Васић, каже да се сваке године у ово време ради ребаланс Буџета јер је остварење добро, а има и уштеда током реализације пројеката. Оно што је важно, каже Васић, омогућено је да сви буџетски корисници несметано функционушу.
Један од важнијих пројеката чија ће реализација почети у јуну идуће године јесте изградња отвореног пливачког базена на простору измедју градског стадиона, Затвореног базена и кеја на Нишави.
Већници су данас усвојили и предлоге измена и допуна планова рада Јавног предузећа за планирање и уредјивање градјевинског земљишта и Јавног предузећа „Комуналац“. Усвојен је и предлог о одобрењу закључења Анекса уговора са превозницима о поверавању линија превоза путника у градском и приградском саобраћају.

Извор: Плусонлине

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine