Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић казао је Пиротским вестима да размишља о томе да ли ће се кандидовати за градоначелника на предстојећим изборима наредне године. Васић каже да ће коначну одлуку о евентуалној кандидатури донети до Нове године, након што добро размисли, консултује се са својим сарадницима, породицом. Оно што је сигурно, каже Васић, јесте да ће Коалиција за Пирот сигурно имати доброг кандидата који ће имати шта да понуди грађанима за наредни четворогодишњи мандат.


Васић је о могућности да се не кандидује за градоначелника већ говорио у емисији Они кажу на ТВ Пирот, а у разговору за Пиротске вести каже да ће ову тешку одлуку донети најкасније до краја године.
- Морам да кажем да смо ми као Коалиција за Пирот спремни за изборе, али је оваква ситуација увек добра прилика да се размисли шта ново може да се понуди људима, шта сте урадили, погрешили или добро урадили у претходном периоду. Ја сам у политици од 2000. године као одборник, 2003. сам се први пут кандидовао на непосредним изборима, на изненађење многих тада сам победио и ево до данас, скоро пуних 16 година сам градоначелник Града Пирота. Када би били непосредни избори скоро је сигурно да би се поново кандидовао. Ја се залажен за непосредне изборе и за то да људи могу именом и презименом да бирају свог градоначелника. Међутим, од 2008. па надаље, избори су посредни, бирају се одборници који након тога бирају градоначелнике и председнике општина и мислим да то једног тренутка мора да се промени. Када анализирамо шта смо све урадили у претходном периоду, мислим да Пирот има много добрих ствари којима може да се похвали, више од многих других већих градова. Брже смо се развијали,  мењали изглед града на боље. У међувремену смо добили и статус града. Можемо да причамо о томе у каквом смо стању затеклли Пирот. Био је мрак, а сада град сија посебно са аспекта инфраструктуре. Почните од уласка у град – парка на Калеу, средњовековне тврђаве која је потпуно реновирана, изграђени су објекти који су недостајали граду, изграђен је Затворени базен, реновиране школе, вртићи. Не бих реко да је дошло до засићења већ мислим да је дошло време да се подвуче црта и да се размисли шта даље. Да ли ја треба да се кандидујем, то питање постављам сам себи и нисам још увек начисто са тим. Одлучићу о томе најкасније до краја године након консултација са сарадницима. У сваком случају, Коалиција за Пирот ће имати доброг кандидата, имамо добар рејтинг у народу, доста добрих резултата иза нас, имамо шта да понудимо и за наредни четворогодишњи циклус-закључио је Васић.

Извор: Пиротске вести

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine