Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Амбасадор Индонезије у Србији Монамад Чандра Видја Јуде посетио је данас Пирот где је најпре разговарао са градоначелником мр Владаном Васићем у чијем кабинету је организован пријем. Након пријема амбасадор је обишао Слободну зону Пирот где је разговарао са директором др Драганом Костићем након чега се састао и са руководством компаније Тигар АД која већ има сарадњу са привредницима из Индонезије, с обзиром да део сировима набавља управо из ове земље.
Градоначелник Васић истакао је након састанка да је реч о важној дипломатској посети Пироту.


- Са претходним амбасадором смо имали врло добру сарадњу, започели реализацију низа активности и идеја, а сада са новим амбасадором настављамо ту сарадњу. Позвао сам амбасадора на Ткачку колонију наредне године а он је казао да му је ћилим врло интересантан и као потенцијални дипломатски поклон. Такође, Тигар АД део сировина набавља из Индонезије. Сарадња постоји али ћемо радити на томе да се та сарадња додатно унапреди-казао је градоначелник Васић.
Амбасадор Индонезије изразио је захвалност на гостопримству.


- Мој задатак је да наставим сарадњу мог претходника, али и да додатно унапредимо сарадњу. Ми ћемо разговарати и о учешћу привредника из Пирота на екномском форуму који ће бити организован у септембру у Београду а коме ће присуствовати привредници из Индонезије. Пирот има Стартуп центар и дошли смо заједно до закључка да постоји велика могућност сарадње младих привредника из Пирота и Индонезије-казао је амбасадор.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine