Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас ће бити завршено асфалтирање веома прометне улице Момчила Милутиновића, у насељу Танаско Рајић. Радове су тим поводом обишли председник Градске скупштине Милан Поповић, заменик градоначелника Видојко Панајотовић и шеф кабинета градоначелника Александар Ћирић. По речима Поповића, реч је о још једној у низу важних инвестиција које су посебно значајне мештанима овог дела града.


- Ово је још један од великог броја пројеката који су у току или су већ завршени. Пре неки дан смо имали радове и у селима, Трњани, Великом Јовановцу, наставак ће бити у Крупцу, Ржани, дакле свуда по мало, и у граду и селима а како би се равномерно улагало у цео град. Много зависи и од водовода и канализације, у каквом је стању, па се сада користи прилика да се све среди како касније не би било проблема. Овде имамо око 2400 квадрата под асфалтом, око 800 квадратних метара је у тротоарима, а око 1600 метара квадратних је под коловозом. У нашем граду постоји велика потреба за сређивањем тротоара па ћемо посебан акценат у наставку грађевинске сезоне ставити управо на тротоаре, негде ће бити стављан бехатон, негде асфалт, све у складу са проценама стручних људи. Радимо и надамо се да ће ова садашња структура на челу са Владаном Васићем, да одржи континуитет радова, а урађено је заиста много. Амбициозни су и планови за будући период и верујем да ће грађани умети да добро процене-казао је Поповић и додао да су неистините приче да се инфраструктурни радови у граду финансирају из разних министарстава, већ се све финансира искључиво из буџета Града Пирота.
- Ми с поносом можемо да кажемо да средства из буџета опредељујемо на добар начин, како би се што је могуће више инвестиција реализовало-казао је Поповић новинарима.
Председник МЗ Танаско Рајић Мирослав Лилић казао је новинарима да је ова улица веома прометна и од великог значаја за мештане овог дела града, нарочито због чињенице да је до сада била у прилично лошем стању.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine