Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је у селу Трњана завршено асфалтирање пута од старе школе до пута према Пољској Ржани. Градоначелник Васић приликом обиласка казао је да му је драго што је испуњено још једно обећање градских власти дато мештанима овог села.

-Мени је драго да све што обећамо мештанима који нам се обрате за помоћ, то и испунимо. Обећали смо асфалт до Гостуше, урадили смо, обећали смо људима у Градашници део пута, ради се, обећали људима у Новом Завоју, Бериловцу и многим другим селима и све то испоштовали. Много је значајно да сва села унапређујемо и опремамо инфраструктуром. Погледајте само како изгледају локални, а како регионални путеви. Мало људи зна да је пут Мали мост-Планинарски дом-Височка Ржана – регионални пут, а то значи да је у надлежности државе. Изгледа катастрофално. Одмах након те деонице је пут од Славиње до Дојкинаца који изгледа феноменално, али је у надлежности Града. Ја још једном позивам државу, а то ћу пренети и министарки Зорани Михајловић када дође ускоро у Пирот, да се асфалтира да важна деоница и да се обнови регионална путна инфраструктура-казао је градоначелник Васић и додаје:

-Ми смо урадили много на путним правцима Кружног пута. Очекује нас почетак радова од центра села Пољска Ржана до Трњане, у Извору се ради замена водоводне мреже и увођење канализације, ради се Бериловачки пут и замена водоводне мреже, у Крупцу ће бити уложено негде око 20 милиона динара за сређивање главног дела пута који пролази кроз село-казао је градоначелник Васић.

Директор Јавног предузећа за планирање и изградњу града Славиша Свиларов казао је да је реч о деоници дужине од око 330 метара, ширина коловоза је око четири метра, негде око 1300-1400 квадрата је под асфалтом. Извођач је фирма Друмови а вредност инвестиције је око 2.5 милиона динара-казао је директор Свиларов уз констатацију да се ради тренутно на великом броју градилишта.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine