Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Храм Успенија Пресвете Богородице у Тијабари добио је ново рухо јер су завршени радови на уређењу унутрашњости цркве која је била у веома лошем стању, казао је отац Небојша Вујић.
- Ово је један део радова који су завршени. Очекује се у будућности уређење дворишта и фасаде.Уз помоћ локалне самоуправе која је свесрдно помогла овај пројекат Епархије Нишке, одрадили смо у току прошле године пуно тога.

Постављен је комплетан систем подног грејања. Постављен је гранит целом површином храма, обављени су фасадерско-молерски радови, замењена је дотрајала столарија, а потпуно је уређен и систем електро-напајања, јер су инсталације биле у веома лошем стању. Укупна вредност свих радова је око шест милиона радова - казао је отац Вујић.
По речима председника општине Пирот који је јуче заједно са владиком нишким Јованом посетио реновирану цркву, ове године наставиће се са уређењем градских светиња.


- Ове године, и прошле, али и следеће на реду су градске цркве. Обишли смо Тијабарску цркву у коју је уложено око шест милиона динара и ја сам презадовољан. Урађено је подно грејање, замењена столарија, потпуно промењен под, очишћени иконостаси и урађено још много тога. Мислим да је ред био да градске цркве доведемо на један виши ниво јер су ово светиње којима свакако треба посветити већу пажњу. Ове године ћемо уредити Пазарску цркву - казао је Васић.

Joomla templates by Joomlashine