Сертификована општина са повољним пословним окружењем

По први пут се у оквиру Божићне школе спорта организује и школа програмирања, која је већ на “премијери” изазвала велико интересовање деце. Школу програмирања организује Техничка школа а води је професор Милан Божић.
- Укупно имамо око 60 полазника који су подељени у три групе. Најмлађа група се упознаје са основама програмирања, средња група ради већ неке озбиљније ствари,

док се средњошколци, у најстаријој групи практично на овај начин припремају за студирање и упознају са напреднијим нивоима програмирања - казао је професор Божић.
По речима директора Спортског центра Пирот Ненада Ђорђевића, интересовање деце за овогодишњу Божићну школу спорта је рекордно јер у неком од 55 програма учествује преко 3.000 деце.
- Осим традиционално веома масовних програма попут скијања, затим клизања, пливања, и многих других, интересантно је да је огромно интересовање и за програмима који нису директно повезани са спортом, попут школе стрипа, цртања, имамо по први пут и школу програмирања - казао је Пиротским вестима директор Ђорђевић.

Joomla templates by Joomlashine